Kitap Önerisi : Müjdat Gezen Oyunculuk



Uzun zamandır blog da yapmadığım kitap önerime devam etmek istiyorum. Artık edebi kitapların çizgisinden çıkıp akedemik içerikli kitaplar önereceğim. Yani ders kitapları olarak nitelendiren bilgilendirici yönü ağır basan kitaplar. ,

Ama bugünkü kitabı istediğiniz yere koyabilir siniz. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders kitabı olarak nitelenmiş ve arşive eklenmiştir. Ancak tiyatroyu konu alan tiyatro türü yazılan bir kitap.


Sevgili hocamız Müjdat Gezen bu kitabında diyaloglar halinde tiyatro terimlerini, oyunculuğun anlamını ve yapılması gereken özverili çalışmayı vurgulamış. Bunu 100 sayfa gibi küçük bir kitapta başarmış.

Kitabın adı Oyunculuk Eğitimi, Bilge Karınca Yayınlarınca yayımlanmış. Sanat okullarında yardımcı ders kitabı olarak nitelendirilmiş.


Kitapta tiyatro bölümü öğrencileri ile hocaları arasında diyaloglar yer almaktadır. Sanat hepimizin ortak noktası bu nedenle kitabı çok severek okuyacaksınız. Bir günde bitecek kadar kısa ve öz.Net cümleler ile tekrara düşmeden vurgulanan tiyatro ve oyunculuğun öz sırrı vurgulanmış.

Bu alanla ilgilenenlerin kütüphanesinde bulunması gereken bir kitap.

Şimdiden iyi okumalar dilerim.


0 yorum:

Copyright © 2013 Sinedünya and Blogger Templates - Anime OST.