Sinema İle İlgili En Son Haberler....




66. Cannes Film Festivali'nde perde açıldı

66. Cannes Film Festivalinde perde açıldı
Açılış töreninden önce ünlü oyuncu Leonardo di Caprio, jüri başkanı Amerikalı yönetmen Steven Spielberg ve yine bu yıl jüri üyesi olarak görev yapan ünlü Avustralyalı oyuncu Nicole Kidman kırmızı halıda boy göstererek hayranlarını selamladı.Bu arada, festivalin açılış filmi "The Great Gatsby", ABD'de gösterime girdiği ilk hafta 50 milyon dolar gelirle maliyetinin yarısını şimdiden çıkarttı.

"Altın Palmiye" için yarışacak filmler dışında, "Un certain regard" ve "la Quinzaine des realisateurs" gibi kategorilerde, dünyanın dört bir yanında bu yıl vizyona girecek filmler festival sarayında gösterime sunulacak.

Dünya sinema pazarında önemli role sahip Hindistan sineması, 100. kuruluş yıl dönümünü bu yıl çeşitli etkinliklerle yine Cannes'da kutlayacak. Dünyanın en önemli sinema pazarı Cannes'da festivali sarayında kurulacak pazarda, dünyanın dört bir yanından gelen filmler görücüye çıkacak. Sinema sektöründen on bin kişinin katıldığı festivalde, yaklaşık 100 ülkeden 4000 kadar film pazarlanırken, bunlardan 1500'ü için özel gösterim düzenlenecek.



Cannes'ın en popüler 10 filmi

Cannesın en popüler 10 filmi
Cannes 2013'ün açılışına hazırlanırken, Cannes'ın gemiş geçmiş en popüler 10 filmi IMDB kullanıcılarının oyuna göre belirlendi. Bu filmler seçilirken Cannes'da Altın Palmiye için yarışmış ve gösterilmiş olmalarına özen gösterildi. İşte o filmler!

1. Pulp Fiction / Ucuz Roman

2. Inglourious Basterds / Soysuzlar Çetesi

3. Sin City / Günah Şehri

4. No Country for Old Men / İhtiyarlara Yer Yok

5. Shrek / Şrek

6. Taxi Driver / Taksi Şoförü

7. El laberinto del fauno / Pan'ın Labirenti

8. Apocalypse Now / Kıyamet

9. Drive

10. L.A. Confidential / Los Angeles Sırları


ABD gişesinin şampiyonu Iron Man


ABD gişesinde Muhteşem Gatsby ve Iron Man 3 cuma günü ikisi de 19 milyon dolar hasılat yaptı, fakat cumartesi Muhteşem Gatsby 17 milyon dolar kazanırken Iron Man 3 32 milyon dolar hasılat yaparak Gatsby'yi solladı. Buna rağmen Gatsby'nin başarısı, gişe analistlerinin tahminlerini geçti. Açılış haftasonu için tahminler 45 milyon dolar civarındaydı.

Selam filmini 2 milyona yakın kişi izledi

 

Levent Demirkale'nin yönetmenliğini yaptığı filmi 6 haftada iki milyon sınırına dayandı.Dünyada savaş, açlık ve fakirliğin yaşandığı ülkelere giden fedakâr öğretmenlerin hikâyesini anlatan Selam filmine izleyici yoğun ilgi gösterdi.Çekimleri sırasında 3 tonluk malzemeyle 3 kıta dolaştıklarını aktaran yapımcı Sabri Koç, yakalanan başarıyı, anlatılan hikâyelerin gerçek hayattan alınmış olmasına bağlıyor.

10. Paris Türk Filmleri Festivali başladı

"Tepenin Ardı"nın gösterimiyle başlayan festival 26 Mayıs' kadar sürecek

"10. Paris Türk Filmleri Festivali", yönetmen Emin Alper'in "Tepenin Ardı" filminin gösterimiyle başladı. Paris'te geleneksel olarak düzenlenen festival, 10. kez seyirciyle buluşuyor.

Les 3 Luxembourg sinemasında, 26 Mayıs'a kadar sürecek festivalin resepsiyonu gerçekleşti. Türkiye Kökenli Vatandaşlar Meclisi'nin organize ettiği festivalin açılışına, Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe'nin Kültürden Sorumlu Yardımcısı Caludine Bouygues ile Yerel Demokrasi ve Derneksel Yaşamdan Sorumlu Yardımcısı Hamou Bouakkaz ve Yönetmen Emin Alper de katıldı.

Festival boyunca, Babamın Sesi, Lal Gece, Kuma, Kelebeğin Rüyası, Gelecek Uzun Sürer, Sarı Mercedes, Gözetleme Kulesi ve Habap Çeşmeleri filmleri izlenebilecek.


"TRT Belgesel Ödülleri" sahiplerini buldu

TRT Belgesel Ödülleri

"TRT Belgesel Ödülleri"nde, "Uluslararası", "Ulusal Profesyonel" ve "Ulusal Amatör" olmak üzere üç farklı kategoride ödül verildi. 
Akademisyenler, belgesel sinema ve televizyon dünyasının önemli isimlerinden oluşan seçici kurul tarafından belirlenen ödüller, şu şekilde: 

Ulusal Amatör Kategori 
"En İyi Film Ödülü": "45 Gün" 
"Ziraat Bankası Özel Ödülü": "Bir Ümit" 
"T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü": "Sınırın Ötesindeki Gelinler" 
"Kadir Has Üniversitesi Özel Ödülü": "Unutulmuşlar Adası" 

Ulusal Profesyonel Kategori
"En İyi Film Ödülü": "Dom" 
"Ziraat Bankası Özel Ödülü": "Boğaziçi Balıkları" ve "Tutku: Meriç Sumen" 
"T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü": "İskoçya'dan Gelen Arma" 

Uluslararası Kategori 
"En İyi Film Ödülü": "Karmaşık" 
"Ziraat Bankası Özel Ödülü": "Çiğ Yiyen" 
"T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü": "Sofya'nın Son Ambulansı"

Ünlü oyuncu rol uğruna ölüyordu


Ünlü oyuncu rol uğruna ölüyordu

Isla Fisher son filminde boğulma tehlikesi atlattı. 37 yaşındaki Fisher, “Now You See Me” adlı filminin setinde sihirbazlık numarası için el ve ayak bileği zincirli şekilde su dolu bir tankın içine girdi. Fisher 2.5 dakika sonunda suyun boşaltılmasını sağlayan düğmeye basmaya çalıştı. Düğmeye basamayınca büyük panik yaşayan Fisher, “Sette dalgıç vardı ama o da uzaktaydı. Neyseki bir şey olmadan beni çıkardılar” dedi.

0 yorum:

Copyright © 2013 Sinedünya and Blogger Templates - Anime OST.