Vizyondakiler...


Riddick
Vin Diesel’in başrolünde olduğu ve Karl Urban ile Battlestar Galactica TV serisi ile çıkış yapan Katee Sackhoff’un eşlik ettiği aksiyon bilimkurgu türündeki yapım, Riddick serisinin üçüncü filmi olma özelliğini taşıyor. İkinci filmin ardından bir kez daha ödül avcıları tarafından kovalanan Riddick ve evi sandığı gezegeninde yaşadığı karanlık ve kanlı macera yapımın temelini oluşturuyor. Çekimleri Kanada’da yapılan Riddick filmi, türün başarılı sayılabilecek örneklerinden bir tanesi.
***


Vay Başıma Gelenler
Daha önce TV serilerinin yönetmenliğini üstlenmiş olan Semra Dündar’ın yönettiği Vay Başıma Gelenler filmi, aynı zamanda dünyaca ünlü klarnet virtözü Hüsnü Şenlendirici’nin de ilk filmi olma özelliğini taşıyor. Bergama yöresinde çekimleri gerçekleştirilen film komedi ve macera türünde. Murat ve yakın arkadaşı Meto’nun hikayesini anlatan yapımda, dedesi hapisten çıkan Murat’ın bir gömünün peşinden atıldığı serüvene tanık oluyoruz. Komedi türünü sevenler için tercih edilebilecek bir örnek.
***


Çılgın Hırsız 2 (Despicable Me 2)
Seslendirme kadrosunda usta komedi oyuncusu Steve Carell ve Russell Brand’in bulunduğu Çılgın Hırsız 2, 2010 yılında vizyona giren Çılgın Hırsız filminin devamı olma özelliğini taşıyor. Eski süper kötü Gru ve kızlarını esas alan hikaye, Gru’nun dünyanın geleceği için görev başına getirilmesini anlatıyor. Büyük bir gişe başarısı kazanan ilk filmin ardından gelen Çılgın Hırsız 2 için, daha önce kadrosunda Al Pacino’yu barındıracağı açıklanmış ancak çıkan fikir ayrılıkları sebebiyle seslendirmeyi Benjamin Bratt gerçekleştirmişti. Komedi türündeyi film aile ile birlikte izlenebilecek bir animasyon örneği.

***

Aşkın Yolu (Take Me Home)
Sam Jaeger’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu ve başrolünü Amber Jaeger ile paylaştığı Aşkın Yolu başarılı bir romantik komedi örneği. Ekonomik durumunu düzeltmek için yasa dışı olarak taksiciliğe başlayan bir karakter ve hasta babasını acilen görmesi gereken illegal taksiye binen kadın karakterin birbirini tanıma hikayesini anlatan film aynı zamanda yönetmen ve başrol oyuncularının gerçek hayatta karı koca olduğu enteresan bir örnek.

***
Günce
Cemal Hünal’ın başrolünde yer aldığı Günce filmi, Selvi Boylum Al Yazmalım filmindeki besteleri ile adını tarihe yazdıran usta müzik adamı Cahit Berkay’ın da yeni çalışmalarına sahip. Müzisyen Haluk Levent’in de ilk filmi olan Günce, bir baba ve beş yaşındaki küçük kızının hikayesini anlatıyor. Hayatındaki pek çok şeyi kaybeden Cengiz’in bu sefer de kızını kaybetme tehlikesi yaşaması, hikayenin dramatik çatısı konumunda.


***
Zamanda Aşk (About Time)
Dram, komedi ve bilimkurgu öğelerini bir arada toplayan Zamanda Aşk filmi, Richard Curtis’in hem yazıp, hem de yönettiği ilginç bir çalışma. Zamanda yolculuk yapma gücü olduğunu fark eden bir genç ve bu yolculuklardan birinde aşık olacağı kadını bulmasını anlatan "Zamanda Aşk", Bill Nighy gibi usta bir ismi de bünyesinde taşıyor. Rachel McAdams’ın rolü daha önce Zoey Deschanel’e teklif edilmiş ancak aktrisin zaman kısıtlaması sebebiyle rol dağılımı değişmişti.

0 yorum:

Copyright © 2013 Sinedünya and Blogger Templates - Anime OST.