Zülfü Livaneli : Kardeşimin Hikayesi


Bu hafta size blogdan Türk edebiyatında önemli bir yeri olan Zülfü Livaneli'nin " Kardeşimin Hikayesi " adlı kitabını önereceğim.

Kitap mayıs 2013 tarihinde çıktı çıkar çıkmazda en çok satanlar listesinde üst sıraya yerleşti. Kitabı alanların genel yorumu " Serenad " dan daha güzel bir kitap olacak mı kuşkusu olmuş. Zülfü Livaneli'de " Serenad " dan daha güzel bir kitap yazmak istemiş ve bu kitapla uğraşmış. 


Kitabı bir ay önce aldım, çünkü Zülfü Livaneli'nin eserlerini çok seven biriyim. Ben de kitabın "Serenad " kadar iyi olmayacağı kanısındaydım. Ancak ki,tabı okuyunca bu fikrim tam anlamıyla  değişti. 

Sık sorulan sorularda Kardeşimin Hikayesi kitabında Zülfü Livaneli'nin öz kardeşimi anlatılıyor diye soruluyor. Zülfü Livanelinede bunu sıkça sormuşlar. Ancak kardeşiyle hiç bir alakası yok kitabın.


Kitapta ne anlatıldığına kısaca değinmek isterim. Kitabın girişi bir cinayet haberi ile başlıyor. Ve katil en son sayfada şifre ile veriliyor. İnanın kitabı okuduğunuzda katilin adını öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız . Benim hiç beklemediğim bir kişi: Sonra bu cinayeti aydınlatmak için İstanbul'dan gelen gazeteci bir kız. Ve kitaptaki asıl karakter Ahmet ile  kız arasında yaşanan ilginç ilişki. Ahmet kim mi? Ahmet Podima köyünde yalmnız yaşayan bir adam. Tuhaf özellikleri olan biri. Hikayede onun kardeşi Mehmet üzerinden gidiyor. Bu kadarını bilmeniz kafidir. Ancak kitabın son iki bölümünü bir oturuşta bitireceksiniz. Hiç beklemediğiniz bir son ile karşılaşacaksınız. Kitapta toplam 25 bölüm mevcut. Ama son iki bölüm beni bitirdi diyebilirim..





Kitapta inanılmaz bir çekim gücü var. Ayrıca " Serenad"'ı okuduysanız zaten Zülfü Livaneli'nin edebiyata olan becerisini göreceksiniz. Kelimelerin efendisi olan insanları çok severim . Bu adamda kelimelerin efendisi.
Eğer güzel bir kitap okumak istiyorsanız bu kitabı size öneririm. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Sinedünya and Blogger Templates - Anime OST.