Ermenistan-Türkiye Sinema Platformu Toplanıyor!



Önceki aylarda haberlerimiz arasında yer verdiğimiz Ermenistan Türkiye Sinema Platformu'nun, 11 buluşması, önümüzdeki hafta 8-10 Temmuz tarihlerinde, Erivan’da, Altın Kayısı Film Festivali'nde yapılacak. Toplantılar, eğitimler ve sunumlardan oluşacak atölye çalışmasının ardından seçilecek 2 proje 10 bin ve 5 bin dolarlık iki ödülün sahibi olacak.


Bu sene 1 Mayıs- 1 Haziran 2013 tarihleri arasında başvuruları kabul eden Platform, Türkiye’den 5, Ermenistan’dan 5 projeyi atölye çalışmasına çağırdı. Katılımcılar arasında Kapı adlı projesiyle Anouch Djahanian, Bizim Atlantis’imiz projesiyle Arthur Sukiasyan, Oyun projesiyle Sona Grigoryan, Dilenci Eve Dönüyor projesiyle Raffi Wartanian, Savaşın Üzgün Postacısı projesiyle Jivan Avetisyan, Penceredeki Kadın projesiyle Doğan Baran Kurtoğlu, Homo Politicus projesiyle Hacı Orman, Kış Sessizliği projesiyle Kazım Taşkın, Mahfuz projesiyle Barış Hancıoğulları ve Saklı projesiyle Musa Irşi yer alıyor.


Atölye çalışmalarının jürisindeyse Anadolu Kültür’den Çiğdem Mater, İstanbul Film Festivali, Köprüde Buluşmalar direktörü Gülin Üstün, Saraybosna Film Festivali Program direktörü Elma Tataragic ve Internews – Ermenistan direktörü Nouneh Sarkissian yer alıyor. İlk kez 2008 yılında Anadolu Kültür ve Altın Kayısı Film Festivali işbirliği ile başlatılan Ermenistan Türkiye Sinema Platformu, iki ülkeli ortak yapımları destekeme amacı taşırken bu sinemanın ürünlerini seyircilerle buluşturma hedefi de taşıyor. Kuruluştan bu yana, Ermenistan - Türkiye ortak yapımı 11 filmi desteklendi.

0 yorum:

Copyright © 2013 Sinedünya and Blogger Templates - Anime OST.