Top 10 Sessiz Ama Sesli Şarkılar

     

  İnsanların en güvenilir dostları kitaplar ve şarkılardır. Bazı şarkılarda dünyayı yaşarız. Hayatı tadarız, o kısacık üç dakikaya ne hayaller sığdırırız. En büyük aşklarımızı bu şarkılarla yaşarız , en büyük nefretleri bu şarkılarla atarız. En büyük planlar sevdiğimiz şarkılarla yapılır. En büyük hayaller şarkılar ile kurulur. Bugünkü yazımda bana göre gizli kalmış ama çok derin olan şarkıları paylaşmak. Herkesin bir müzik tarzı var ama herkesi içine çeken şarkılarda var. Beğenirsiniz ya da beğenmeyebilirsiniz o sizin düşünceniz. Benim görevim paylaşmak. 

             İlk olarak benim Türkiye'de en sevdiğim şarkıcı olan Hande Yener'den bir parça paylaşacağım. Hande Yener'in apayrı albümünün en güzel parçası "Kanat" 'ı tavsiye ederim. Çok derin sözler var pop parça değil. Pop olsa da fark etmez güzel müzik güzeldir. 2006'dan beri dinlerim bu şarkıyı.


               Şimdi size bir zamanlar çok popüler olan ancak sonra ortadan kaybolan İrem adlı bir sanatçıdan bahsetmek isterim. Daha çok gitarla söyler şarkılarını ama inanılmaz büyüleyici bir ses tonu var. 


              Sonra size Ajda Pekkan'dan " Yalnızlığa Hüküm Giydim " adlı muhteşem bir şarkı önerebilirim. Her zaman dinlenebilen eskimeyen bir parça.


            Sıra Yalın'a geldi. Bu adam çok sessiz gibi dursa da  şarkıları ile büyük çığlıklar atıyor. Ben onun "Bit Pazarı" adlı şarkısını hala sindiremedim. Sizde bir şans verin bu şarkıya pişman olmak imkansız. 



                  Göksel 2013'ün kadın sanatçısı... Haklı ödülün sevincini hala yaşamakta ve çok çok haklı.. Onunda çok az bilinen ama çok sıcak olan bir şarkısı var. Buyurun...


                  Sıla tüm gençlerin sevdiği bir sanatçı. Herkesin ortak noktası diyebiliriz. Ancak içime sinmeyen bir şey var. Şimdi paylaşacağım şarkısına klip çekmesine karşılık hak ettiği ilgiyi göremedi. Bu şarkı çok büyük bir ilgiyi hak ediyor. 


                   Böle bir liste yaparım da Şebnem Ferah'sız olur mu? Asla olamaz. İşte bu şarkı on numara.. Diğer şarkıları  da tabi ki ama bu şarkı apayrı...


                Sezen Aksu minik serçemiz... Onun yeni albümünde bir parçası var ki hem eğlenceli ham de sert... Bu sözler tam benlik bir dinleyin belki sizliktir de? 


                          Hayko Cepkin gördüğümüz en samimi sanatçı bence.. Adam asla korkunç değil gayet sevimli.. Onun bir coverini çok seviyorum.


                      Ve en son gizli ama muhteşem şarkı Candan Erçetin'den tabi ki. O  tam anlamıyla bir sanatçı. Aynı zamanda asil bir ruh. Bu şarkıyı şarkı olarak görmeyin... Sadece ama sadece dinleyin....

0 yorum:

Copyright © 2013 Sinedünya and Blogger Templates - Anime OST.